Newsflash
Știri

Tratament non-stop pentru infarctul miocardic acut, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

de Dorina Novac - feb. 11 2021
Tratament non-stop pentru infarctul miocardic acut, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a semnat un ordin prin care introduce Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova în lista centrelor de tratament al pacienților cu infarct miocardic acut.

Vlad Voiculescu a semnat, în data de 8 februarie, Ordinul ministrului Sănătății nr. 99 pentru completarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 6/2020 privind aprobarea modului de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare pentru tratamentul pacienților cu infarct miocardic acut, prin care introduce Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova în lista centrelor de tratament al pacienților cu infarct miocardic acut în cadrul acțiunii prioritare AP-IMA.

infarct miocardic
Sursă imagine: Pixabay

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 10 februarie 2021.

„Introducerea Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova în acțiunea prioritară AP-IMA va permite ca orice pacient cu infarct să poată beneficia de urgență de tratament intervențional de dezobstrucție a arterelor coronare în regim non-stop”, informează sursa citată.

Până în prezent, cele mai apropiate centre din regiune care realizau acest tip de proceduri în regim non-stop erau cele din București și Timișoara.

Noul centru de tratament de la Craiova este al 20-lea de acest tip din țară, potrivit Ordinului ministrului Sănătății 6/2020.

„Acțiunea prioritară AP-IMA, derulată prin Ministerul Sănătății, este o modalitate de reglementare standardizată și de finanțare pentru a asigura îngrijiri medicale ale unor urgențe cu risc vital în centre cu o distribuție teritorială cât mai extinsă și cu o infrastructură de înaltă performanță”, transmite MS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe