Newsflash
Știri

Tratamentul anti-COVID cu Molnupiravir, testat și în România

de Dorina Novac - sept. 9 2021
Tratamentul anti-COVID cu Molnupiravir, testat și în România

MSD și Ridgeback Biotherapeutics anunță începerea studiului clinic pivot de fază 3, MOVe-AHEAD, care evaluează tratamentul cu Molnupiravir pentru profilaxia post-expunere la COVID-19 .

Compania farmaceutică MSD, cunoscută sub numele de Merck în Statele Unite și în Canada, și Ridgeback Biotherapeutics au anuțat demararea studiului de fază 3 MOVe-AHEAD, care evalueaza Molnupiravir, o terapie antivirală orală investigațională, pentru prevenirea bolii infecțioase COVID-19.

molnupiravir

Studiul MOVe-AHEAD, desfășurat și în România, înrolează persoane, cu vârsta de cel puțin 18 ani, care locuiesc în aceeași gospodărie cu o persoană cu COVID-19, cu confirmare în laborator a infecţiei și care prezintă simptome, potrivit unui comunicat de presă.

„Pe măsură ce pandemia continuă să evolueze și sunt raportate creșteri ale numărului de cazuri în diferite zone din întreaga lume, este important să investigăm noi opțiuni pentru a proteja persoanele expuse la virus să contacteze infecția și să dezvolte simptome”, a spus dr. Nick Kartsonis, senior vice president, cercetare clinică vaccinuri și boli infecțioase, MSD Research Laboratories.

El a subliniat că dacă își va dovedi eficacitatea și în acest studiu, Molnupiravir ar putea reprezenta una dintre opțiunile importante pentru reducerea poverii bolii COVID-19 asupra comunităților noastre.

„Siguranța și eficacitatea medicamentului Molnupiravir sunt, de asemenea, evaluate în prezent în partea a 2-a studiului în curs MOVe-OUT, un studiu global de fază 3, randomizat, controlat placebo, dublu-orb, multi-site, la pacienți adulți cu forme ușoare-moderate de COVID-19 (cu confirmare în laborator a infecției), care nu sunt spitalizați, și care au cel puțin un factor de risc asociat cu evoluție nefavorabilă a bolii”, se arată în comunicat.

Datele studiului sunt așteptate în a doua jumătate a anului 2021.

Studiul clinic se desfășoară la nivel global în țări precum Argentina, Brazilia, Columbia, Franța, Guatemala, Ungaria, Japonia, Mexic, Peru, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Turcia, Ucraina și Statele Unite ale Americii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe