Newsflash
Știri

Tratamentul antineoplazic la domiciliu

de Dr. Mădălina Badea - iul. 10 2020
Tratamentul antineoplazic  la domiciliu

Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA a aprobat primul tratament antineoplazic, destinat cancerului de sân, cu administrare la domiciliu, anunţă Medscape.

shutterstock_1056637907Această combinaţie de pertuzumab și trastuzumab, care se administrau în mod uzual intravenos, alături de hialuronidază, se poate administra acum subcutanat pentru formele metastatice de cancer mamar HER2 pozitiv. Hialuronidaza are rolul de a favoriza dispersia și absorbţia imunoterapiei.

Acest tratament se utilizează iniţial în spital alături de chimioterapie. Odată ce cura chimioterapică este finalizată, se continuă administrarea acestei triple asocieri la domiciliu, cu ajutorul personalului medical specializat.

Durata administrării este de aproximativ opt minute pentru doza de încărcare și de cinci minute pentru cea de întreţinere, fiind semnificativ mai scăzută faţă de administrarea intravenoasă a acestor medicamente. Această combinaţie fixă oferă o alternativă mai rapidă, simplă și ușoară pentru pacienţi.

Aprobarea s-a bazat pe rezultatele studiului de fază III FeDeriCa, ce a indicat noninferioritatea preparatului privind eficienţa și siguranţa faţă de administrarea intravenoasă a pertuzumab sau trastuzumab.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe