Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tratamentul non-invaziv al infarctului coronarian

Viața Medicală
Dr. Al. T. vineri, 1 aprilie 2011

   Miercuri, 23 martie a.c., a avut loc la sediul Clinicii „Gral Medical“ o conferinţă de presă pentru prezentarea noului aparat de intervenţie în ischemia miocardică, bazat pe utilizarea undelor acustice. În deschidere, dl prof. dr. Ioan Paul Stoicescu a prezentat succint această clinică, ajunsă la nouă ani de activitate şi în care funcţionează 450 de cadre medicale. Dl prof. dr. Eduard Apetrei a descris modul de acţiune a terapiei. (...)
 

   Miercuri, 23 martie a.c., a avut loc la sediul Clinicii „Gral Medical“ o conferinţă de presă pentru prezentarea noului aparat de intervenţie în ischemia miocardică, bazat pe utilizarea undelor acustice. În deschidere, dl prof. dr. Ioan Paul Stoicescu a prezentat succint această clinică, ajunsă la nouă ani de activitate şi în care funcţionează 450 de cadre medicale. Dl prof. dr. Eduard Apetrei a descris modul de acţiune a terapiei. Aceasta, printr-o centrare corectă la locul infarctului, emite o undă de şoc care are drept rezultat vasodilataţia şi revascularizarea zonei din jurul infarctului miocardic. Procedura este indicată la cardiacii la care nu se poate monta un stent coronarian şi se adresează pacienţilor care au urmat un tratament maximal: intervenţii chirurgicale – bypass, angioplastie coronariană (stent), dar care nu au răspuns optim la aceste proceduri. Aparatul care creează unda acustică de şoc, numit CardioFort, este unic la noi în ţară; de altfel, el nu a fost făcut operaţional decât în 18 clinici din lume. Rezultatele terapiei se înscriu pe două paliere: clinic, prin dispariţia crizelor de angor şi îmbunătăţirea cu 30% a calităţii vieţii, şi experimental, evidenţiindu-se pe animalele de laborator proliferarea angiogenetică la nivelul miocardului ischemic. Dl prof. dr. Eduard Apetrei a prezentat în amănunt indicaţiile şi contraindicaţiile metodei.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.