Newsflash
Internaționale

Tratarea hipertensiunii arteriale cu baxdrostat

de Dr. Diana Andronache - nov. 18 2022
Tratarea hipertensiunii arteriale cu baxdrostat

Un nou medicament poate trata eficient pacienţii cu hipertensiune arterială (HTA) rezistentă la tratament. Este vorba despre baxdrostat, un hormon care, prin acţiunea sa inhibitorie asupra aldosteron-sintetazei, reglează cantitatea de sare din organism.

Rezultatele, publicate în New England Journal of Medicine și prezentate la conferinţa American Heart Association Scientific Sessions, demonstrează pentru prima dată succesul terapeutic al acestei clase de medicamente în tratarea hipertensiunii arteriale rezistente.

Studiul a inclus 248 de pacienţi și a avut o durată de 12 săptămâni. La momentul iniţial, pacienţii aveau tensiune arterială necontrolată, în pofida unei scheme de tratament în care erau incluse trei sau mai multe medicamente antihipertensive. Terapia cu baxdrostat a fost asociată tratamentului pacienţilor în diferite doze – 0,5 mg, 1 mg sau 2 mg.

Potrivit rezultatelor, grupul pacienţilor care au primit doza cea mai mare de baxdrostat a avut o scădere semnificativă a tensiunii arteriale (-20,3 mmHg). Rezultate favorabile au fost înregistrate însă și în celelalte grupuri de tratament, -17,5 mmHg, -12,1 mmHg și -9,4 mmHg, ele fiind observate în grupurile de 1 mg, 0,5 mg, respectiv placebo.

Evenimentele adverse au constat în infecţii ale tractului urinar, hiperpotasemie, cefalee și fatigabilitate și au survenit la 5% sau mai mulţi pacienţi din oricare dintre grupurile de studiu.

 


Notă autor:

https://medicalxpress.com/news/2022-11-drug-successfully-patients-typically-resistant.html

ETICHETEbaxdrostathta

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe