Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Trei copii, salvați prin donare de organe de la o adolescentă

Viața Medicală
L. Budin vineri, 18 februarie 2022, ora 11:53

Intervențiile au fost realizate la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca și la Institutul Clinic Fundeni.

Părinții unei adolescente de 15 ani, decedată într-un accident rutier, au dat o șansă la viață altor trei copii, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant. 

transplant_organe
Sursă foto: Facebook Agenția Națională de Transplant

 

La Cluj, un accident rutier a făcut să dispară o lume de numai 15 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară  cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire”.

Alături de familia îndurerată s-a aflat echipa ATI şi de coordonare de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca (dr. Remus Babici – coordonator transplant, dr. Nicoleta Dărăban), care a încheiat prima şi una din cele mai sensibile etape ale sistemului de transplant, se mai arată în postare.

O fată în vârstă de 14 ani a fost salvată prin transplant de ficat, realizat la Institutul Clinic Fundeni de către echipa coordonată de dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul echipei ATI condusă de dr. Ruxandra Fota.

Alţi doi copii, de 8 ani și de 14 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal, realizat la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate, pentru ficat, de echipa Institutului Clinic Fundeni, condusă de dr. Guenadiy Vatachki, iar pentru rinichi, de echipa Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca, coordonată de dr. Dan Pop.

Echipe medicale complexe şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar. Ne arătăm recunoştinţa şi respectul pentru toţi profesioniştii implicaţi în această luptă pentru viaţă. Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Gândul că alți trei copii vor trăi de pe urma gestului făcut poate va aduce o minimă alinare. Vă mulțumim din inimă!”, se arată în postare.

Etichete: Agentia Nationala de Transplant donare organe adolescenta decedata trei copii salvati

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.