Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Trei noi elicoptere de tipul H135 au intrat în dotarea IGSU

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 10 iunie 2021, ora 10:38

La sediul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. a avut loc recepția ultimelor trei elicoptere H135, destinate gestionării situațiilor de urgență, achiziționate în baza proiectului „Viziune 2020”.

Departamentul pentru Situații de Urgență ( DSU) informează că miercuri s-a desfășurat activitatea de recepție a ultimelor trei dintre cele șase elicoptere H135, destinate gestionării misiunilor de evacuare medicală, căutare și salvare în condiții dificile, în special la munte și intervenții aeriene pentru cazuri medicale critice.

elicoptere
Sursă imagine: Departamentul pentru Situații de Urgență // Facebook

Elicopterele ușoare au ca destinație căutarea-salvarea din mediul montan și executarea misiunilor aeromedicale solicitate. Totodată, acestea vor fi echipate cu sistem de troliere, pentru îndeplinirea misiunilor de căutare-salvare din zone greu accesibile.

„Prin achiziționarea celor șase elicoptere ușoare multifuncționale și dispunerea acestora în unitățile aeromedicale existente și în cele ce se vor înființa în zona montană va crește numărul intervențiilor pentru acordarea asistenței medicale de urgență si transportul victimelor în stare gravă la unitățile spitalicești, cu cel puțin 20% (peste 700 misiuni). Beneficiul va fi cuantificat în numărul de pacienți care vor avea acces la asistență medicală de urgență, într-un timp mai scurt de intervenție”, transmite DSU.

De asemenea, potrivit sursei citate, aeronavele achiziționate vor asigura atât continuitatea intervențiilor în punctele de operare aeromedicală, prin înlocuirea celor ce se află în lucrări de mentenanță planificată, cât și instruirea personalului navigant în cadrul Detașamentului de Instruire și Perfecționare.

La evenimentul organizat la sediul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. au participat Lucian Nicolae Bode, ministru al Afacerilor Interne, Cristian Roman, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, dr. Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Cătălin Paul Dache, inspector general al I.G.Av., Dan-Paul Iamandi, inspector general al I.G.S.U.

Etichete: dsu elicoptere H135 aeronave Situatii de Urgenta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.