Newsflash
Știri

Trei trupe românești promovează importanța sănătății mintale

de L. Budin - aug. 10 2022
Trei trupe românești promovează importanța sănătății mintale

Campania „Click cu click”, inițiată de Fundația Estuar, aduce tema sănătății mintale în atenția publicului și vrea să implice activ întreaga societate în susținerea unui sistem funcțional de suport.

Istoricul celor doi ani și jumătate de pandemie arată efectul devastator asupra stării sănătății mintale a populației, se arată pe site-ul Fundației Estuar.

estuar

Organizația Mondială a Sănătății anunțat că incidența depresiei și anxietății a crescut cu 25% la nivel mondial. Grupele cele mai afectate sunt femeile și tinerii, iar efectele se vor vedea pe termen lung.

Având în vedere că avem un sistem socio-medical care nu este pregătit să facă față acestor dificultăți, ne oferim sprijinul și facilităm serviciile de sănătate mintală, făcându-le mai accesibile pentru cât mai multe persoane aflate în dificultate”, arată reprezentanții fundației.

Artiștii vor duce mesajul campaniei către publicul lor.

Dorim să deschidem conversații despre contextul actual și impactul acestuia asupra sănătății mintale (...) Putem contribui fiecare dintre noi, cu oricât de puțin, de aici și ideea de click cu click. Cu fiecare leu donat pentru activitățile noastre, prin fiecare gest de solidaritate, construim împreună o comunitate în care nimeni nu va trece singur prin perioadele în care se confruntă cu probleme de sănătate mintală” a spus Amedeea Enache, director executiv Fundația Estuar.

Soliștii celor trei formații care sprijină demersul sunt Doru Trăscău (The Mono Jacks), Doru Pușcașu (Om la Lună) și Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec). Ei au ales să susțină fiecare câte una dintre activitățile fundației pentru care se caută finanțare: psihoterapie, centre de zi, locuințe protejate.

„Primul roman”: editura Litera dă startul unui concurs de debut literar

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe