Newsflash
Știri

Trisomia zilei

de - mar. 27 2014
Trisomia zilei
     Asociaţia Down organizează anul acesta, în perioada 20–22 martie, evenimente menite să marcheze Ziua mondială a sindromului Down.
     Scopul lor este de a crea o punte între societate şi persoanele cu sindrom Down, prin informarea, conştientizarea, dezvoltarea toleranţei faţă de cei care suferă de această maladie şi prin stimularea deschiderii faţă de includerea lor în societate. De asemenea, se urmăreşte valorizarea persoanelor cu sindrom Down, pentru a deveni parte activă şi constructivă a comunităţii. În programul manifestărilor, joi, 20 martie, este inclusă punerea în scenă a piesei „Un lup, o capră şi trei iezi“, special creată pentru acest eveniment de Teatrul „Ion Creangă“ din Bucureşti, la sala Rapsodia de pe Lipscani. Ziua de vineri include activităţi în cadrul competiţiei Special Olympics, la Complexul sportiv Apollo, iar seara de vineri va fi dedicată dansului, pentru şi cu copiii cu sindrom Down, la Salsa for You. Sâmbătă, două autocare se vor deplasa la Câmpina, unde Asociaţia Sindrom Down Câmpina va susţine un spectacol de caritate. Ziua mondială a sindromului Down se sărbătoreşte din 2006, iar în 2011, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat rezoluţia ce stabileşte data de 21 martie ca fiind Ziua mondială a trisomiei 21. Data nu a fost aleasă întâmplător, ea subliniind prezenţa în genom a unui al treilea cromozom 21. (M. G. M.)

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe