Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UBB: doar studenții vaccinați sau testați negativ participă fizic la cursuri

Viața Medicală
L. Budin vineri, 30 iulie 2021, ora 14:27

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca anunță că, din toamnă, studenții care vor putea să participe fizic la cursuri sunt cei vaccinați, cu test COVID negativ sau cei care au trecut prin boală.

Decizia a fost adoptată pe 29 iulie 2021 de Senatul UBB, la propunerea Consiliului de Administrație al Universității -  propunere formulată în urma consultărilor cu reprezentanții studenților, anunță unitatea de învățământ, într-un comunicat.

studenti-cursuri

Imunizați sau testați

Conform documentului, studenții care vor putea participa fizic la cursuri sunt cei care:

  • sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 și au 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;
  • prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Potrivit aceluiași document, studenții care nu se încadrează în aceste categorii vor avea posibilitatea de a participa la activitățile didactice online sau prin alte modalități alternative, în condițiile stabilite de fiecare facultate, conform profilului, specializării și resurselor disponibile. Examenele sunt gândite a fi organizate în regim clasic/standard, indiferent de modalitatea de studiu.

Cazare în regim special

În urma propunerii formulate de reprezentanții organizațiilor studențești, aceleași categorii de studenți vor putea beneficia și de cazare în căminele UBB, la capacitatea maximă permisă de prevederile legale.

Studenții care nu se pot vaccina ca urmare a unor condiții medicale dovedite pot fi cazați în regim special, urmând să desfășoare activitățile academice în regim online, sau prin alte modalități alternative stabilite de facultatea la care studiază.

UBB a căutat să ofere posibilitatea celor care doresc să se întoarcă la studii în regim clasic să o facă, dar în condiții de siguranță pentru ei, pentru întreaga comunitate academică și pentru oraș, dar și să respecte dreptul la educație al celor care au ales să nu se vaccineze încă, și cu grijă și respect față de diverse situații personale (...) Venim în întâmpinarea studenților, ajutându-i să se vaccineze, astfel încât să putem reveni cât mai curând la condițiile normale, firești, de cazare și studiu”, a spus rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Etichete: ubb cluj-napoca reluare cursuri format fizic studenti vaccinati

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.