Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UE: noi norme privind conținutul de cadmiu și plumb din alimente

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 11 august 2021, ora 15:27

Alimentele pentru bebeluşi, legumele, fructele, cerealele, peştele şi alte produse alimentare vor trebui să îndeplinească limite mai stricte privind conţinutul de cadmiu şi plumb înainte de a putea fi vândute în Uniunea Europeană.

 Noile norme vor intra în vigoare la finele lui august, informează Reuters, preluată de Agerpres.

baby-food

Cadmiul şi plumbul sunt metale toxice prezente în multe produse alimentare, însă în concentrații sub anumite niveluri maxime, până la care sunt considerate nepericuloase pentru sănătatea umană.

Comisia Europeană a anunţat că, în urma sfatului experţilor, a decis să reducă aceste niveluri pentru o lungă listă de produse alimentare, în încercarea de a diminua expunerea la substanţe cancerigene.

Noile limite mai stricte cu privire la conţinutul de plumb se vor aplica începând cu 30 august, iar cele privitoare la cadmiu, din data de 31 august.

Produsele alimentare care conţin aceste metale peste noile limite, dar care au ajuns pe piaţă înainte ca noile reguli să intre în vigoare, vor putea fi vândute până la finele lunii februarie.

Etichete: noi norme ue alimente comert continut cadmiu si plumb substante cancerigene

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC