Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UE: standarde mai stricte privind nivelul de plumb și cadmiu din alimente

Viața Medicală
L. Budin luni, 30 august 2021, ora 13:21

Uniunea Europeană impune standarde alimentare mai stricte privind nivelul de plumb şi de cadmiu din alimentele pentru bebeluşi, anumite legume, fructe, cereale şi oleaginoase, condimente, vinuri şi sare.

Limitările vin ca parte a unui plan mai amplu de prevenire a cancerului. Noile standarde se bazează pe informaţii actualizate, care arată că nu există un plafon sub care efectele dăunătoare asupra sănătăţii umane să poată fi excluse în mod sigur, informează DPA, preluată de Agerpres.

contaminare-plumb

Ca parte a activităţii noastre vizând îmbunătăţirea sănătăţii prin accesul la diete sănătoase şi activitate fizică, în baza Planului european de combatere a cancerului, ne-am angajat să reducem şi mai mult prezenţa în alimente a contaminanţilor cancerigeni”, a declarat comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides.

Un nivel ridicat de plumb a fost detectat în fructe de mare, peşte, alge şi suplimente alimentare, iar ministerul Mediului din Germania a avertizat că un nivel redus de plumb a fost detectat în cereale sau legume.

Reprezentanții Autorității Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) şi-au exprimat recent temerile că actuala expunere alimentară la plumb ar putea afecta dezvoltarea neurologică a fetuşilor, bebeluşilor şi copiilor mici.

Etichete: uniunea europeana standarde stricte nivel cadmiu si plumb contaminare alimente

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.