Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ultima oră. Ministrul Sănătății anunță amânarea măsurilor de relaxare programate la 1 iulie

Viața Medicală
Redacția Viața Medicală luni, 29 iunie 2020, ora 18:47

Nelu Tătaru a anunțat, la Digi24, că, din cauza numărului mare de noi cazuri de COVID-19, recomandarea experților este de a amâna măsurile de relaxare anunțate inițial pentru data de 1 iulie.

Evoluția îngrijorătoare din ultimele zile a numărului de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 a dus la recomandarea specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific de a amâna noile măsuri de relaxare, care fuseseră gândite pentru data de 1 iulie.

Anunțul a fost făcut la Digi24 de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie. Urmărim zilnic și săptămânal evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică”, a spus Tătaru.

Ministrul a explicat că regulile nu au fost respectate în ultimele două săptămâni de către unii dintre români, fapt care a dus la o creșterea numărului de infectări.

Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis la nivelul Grupului Tehnic să amânăm ce-a de-a patra măsură de relaxare”, a spus ministrul.

În măsura în care evoluția va deveni favorabilă, ne gândim și la alte măsuri de relaxare. (...) Suntem într-un moment în care gestionăm viitorul acestei pandemii. Acum 3-4 săptămâni eram pe pantă descendentă, cu rată de transmitere 0,6-0,7, cu număr de cazuri care scăzuse sub 200. A urmat cea de-a treia perioadă cu măsuri de relaxare, weekendurile prelungite, poate și unele îndemnuri la nerespectarea unor reguli și bagatelizarea acestei pandemii și am tot observat foarte rapid creșterea numărului de cazuri noi. Situația nu este doar la noi, este și în alte țări europene, dar la noi recrudescența a fost parcă mai acută”, a mai explicat ministrul Tătaru.

Etichete: Nelu Tătaru măsuri de relaxare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.