Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UMF „Carol Davila“ – 155

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ joi, 11 octombrie 2012

   Festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ Bucureşti a însemnat şi sărbătorirea a 155 de ani de la înfiinţarea sa. Acad. Ioanel Sinescu, rectorul instituţiei, a afirmat, în discursul său, prestigiul universităţii pe care o conduce şi obiectivul major al acesteia – formarea elitelor. Au luat cuvântul şi prof. dr. Sorin Oprescu, primarul Capitalei, absolvent şi cadru didactic al UMF bucureştene, prof.  dr. Adrian Streinu-Cercel, preşedintele senatului universităţii, prof. dr. Florian Popa, prof. dr. Leonida Gherasim, prof. dr. Ludovic Păun – foşti rectori, prof. dr. Doina Pleşca, decanul Facultăţii de Medicină. Cu acest prilej a avut loc şi ceremonia de decernare a titlului dedoctor honoris causa profesorului Alexander M. Rokitansky, şeful Departamentului de chirurgie pediatrică de la Donauspital din Viena. A rostit laudatio prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

 

Ceremonie de început de an

 

   ...Emoţii pentru studenţi, mai ales pentru cei care acum pornesc la drum, dar şi pentru cadrele didactice. La 1 octombrie a.c., În Aula Magna a Universităţii „Titu Maiorescu“ Bucureşti, a avut loc ceremonia de deschidere a noului an universitar. La eveniment, care a debutat prin intonarea tradiţionalului Gaudeamus igitur, au participat, în prezidiu, prof. univ. Smaranda Angheni, rector, prof. univ. Dumitru Gheorghiu, prorector, prof. univ. Iosif. R. Urs, preşedintele consiliului de administraţie, prof. univ. Valentin Pau, vicepreşedintele consiliului de administraţie, prof. univ. Alexandru Bogdan, acad. Alexandru Surdu, decani ai facultăţilor din componenţa universităţii. Amfiteatrul a fost neîncăpător pentru studenţi, masteranzi, absolvenţi, cadre didactice. A fost subliniat faptul că, în urma evaluării instituţionale, Universitatea a primit, pentru perioada 2012–2017, calificativul „grad de încredere ridicat“ din partea ARACIS. Ceremonia festivă a continuat cu un moment artistic, susţinut de un cvartet de coarde, iar la final, Simona Petcu, preşedinta societăţii studenţilor, împreună cu un grup de „boboci“ au rostit angajamentul studentului maiorescian, de a participa la activităţile didactice şi de a se pregăti temeinic pentru însuşirea cunoştinţelor, competenţelor şi abilităţilor specifice, de a păstra apartenenţa la comunitatea academică maioresciană după încheierea studiilor universitare. Amintim că în cadrul acestei universităţi private îşi desfăşoară activitatea o facultate de medicină şi una de medicină dentară.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC