Newsflash
Știri

UMF „Carol Davila” din București își menține poziția în Top Shanghai

de Florentina Ionescu - iul. 20 2022
UMF „Carol Davila” din București își menține poziția în Top Shanghai

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București își păstrează poziția în ierarhia unuia dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților – TOP Shanghai.

Pe această poziție a fost plasată și anul trecut, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

prof.dr.ViorelJinga2

Astfel, dacă în 2020 UMF „Carol Davila” s-a poziționat în intervalul 151-200 în domeniul „Medical Sciences”, pe subiectul „Clinical Medicine”, urcând anul trecut în intervalul 101-150, anul acesta prestigiosul TOP Shanghai îi atribuie același interval (101-150) al înaltei performațe academice internaționale, pe același domeniu și subiect. 

„Plasarea, și anul acesta, a Universității noastre în acest prestigios Top internațional și pe o poziție similară cu cea ocupată în 2021 se datorează exclusiv comunității academice de la Carol Davila care demonstrează încă odată că rămâne un pilon important în planul cercetării științifice medicale internaționale. Am convingerea că, prin efortul susținut al întregului colectiv universitar, UMF Carol Davila va reuși, anul viitor, o plasare superioară în acest prestigios TOP internațional. Și cu această ocazie țin să aduc sincere mulțumiri tuturor cadrelor didactice, cât și studenților UMFCD”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe