Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UMF „Carol Davila” din București urcă în TOP Shanghai

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 30 iunie 2020, ora 14:04

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București urcă în TOP Shanghai, poziționându-se anul acesta în intervalul 151-200 în domeniul „Medical Sciences”.

Potrivit unui comunicat de presă, UMF „Carol Davila” din București își continuă trendul ascendent, urcând în ierarhia unuia dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților – TOP Shanghai –, poziționându-se anul acesta în intervalul 151-200 în domeniul „Medical Sciences”, pe subiectul „Clinical Medicine”.

UMF Corol Davila
Sursă imagine: Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”/ Facebook

 

Sursa citată precizează că pentru a fi incluși într-un clasament pe un domeniu, universitățile trebuie să aibă un număr minim de publicații de cercetare în perioada 2014-2018.

Citește și: UMF „Carol Davila” București urcă într-un top al celor mai prestigioase universități

Pragul de publicare este diferit în funcție de subiectele pe domenii ale clasamentului. Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science și InCites.

„Ascensiunea remarcabilă pe care a avut-o Universitatea noastră în acest prestigios TOP internațional, în ultimii ani, demonstrează că întreaga comunitate academică de la Carol Davila a depus eforturi remarcabile în planul cercetării științifice medicale. (...) Trebuie să susținem eforturile inițiate în ultimii 8 ani, de dezvoltare a capacității de cercetare disponibile în UMFCD. Alături de aceste acțiuni, vom identifica și aplica în următoarea perioadă mecanisme suplimentare de motivare și stimulare ale cadrelor noastre didactice pentru a se implica și mai mult în activitatea de cercetare. Astfel, vom putea menține acest trend ascendent și vom deveni un lider european regional”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

TOP Shangai

Etichete: UMF „Carol Davila” TOP Shanghai cercetare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC