Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UMF Cluj-Napoca a câștigat proiectul EMed, în valoare de peste 3 milioane de euro

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 4 iulie 2022, ora 11:56

Reprezentanții UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca au anunțat câștigarea unui proiect despre digitalizare și inovare în formarea specialiștilor din sănătate.

„Ne bucurăm să vă anunțăm că universitatea noastră a câștigat proiectul EMed – « Digitalizare și inovare în formarea specialiștilor din sănătate» în cadrul competiției PNRR: Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului”, se arată pe pagina oficială a UMF „Iuliu Hațieganu”.

UMF Iuliu Hatieganu

Proiectul, în valoare de 3.620.000 de euro, își propune alinierea la standardele europene în domeniul educațional medical printr-un proces de digitalizare coerent și coordonat la nivel instituțional.

Astfel, vor fi create sau modernizate laboratoare de practică prin achiziționarea de simulatoare medicale, echipamente IT, software, s.a. în vederea realizării transformării digitale a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

De asemenea, formarea de competențe digitale în cadrul proiectului pentru studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice și personal didactic auxiliar constitue o altă direcție de dezvoltare în cadrul Strategiei de digitalizare a universității, se arată în mesajul transmis de rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

„Mulțumim echipei care a fost implicată în scrierea proiectului pentru punctajul foarte bun obținut și clasarea în primele 3 locuri la nivel național: Călina Retișan, prof. dr. Cristina Iuga, ing. Gigi Țicolea, prof. dr. Daniel Mureșan, prof. dr. carmen Mihu, prof. dr. Nicolae Crișan, prof. dr. Șoimița Suciu, prof. dr. Laurian Vlase, conf. dr. Cristian Dinu, conf. dr. Marius Manole, ing. Sorin Jucan, Ionuț Muntean.”, a transmis rectorul Anca Dana Buzoianu.

Ce se va întâmpla până în 2025

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca își propune, prin intermediul proiectului EMed, să realizeze până în decembrie 2025 următoarele:

Modernizarea/crearea a 15 laboratoare cu tehnologie digitală modernă (hardware și software aferent) prin achiziționarea de noi instrumente și echipamente pentru introducerea metodelor inovative digitale de predare-învățare și de realizare a pregătirii practice;

Crearea unui centru nou de date prin achiziționarea de noi instrumente (hardware și software aferent) și echipamente, pentru a susține introducerea metodelor inovative digitale de predare-învățare și de realizare a pregătirii practice și pentru deschiderea de noi direcții de cercetare bazate pe noi tehnologii digitale;

Consolidarea (reabilitarea și modernizarea) rețelei de internet interne a universității;

Crearea unui centru nou de cercetare/laborator de cercetare pentru deschiderea de noi direcții de cercetare bazate pe noi tehnologii digitale;

Transformarea digitală a unei părți a proceselor care se referă la relația cu studenții prin proiectarea, realizarea și adaptarea resurselor pentru învățarea online, precum și crearea și utilizarea resurselor pentru evaluare;

Formarea competențelor digitale pentru cadre didactice, cadre didactice auxiliare și de cercetare și pentru studenți de la ciclurile universitare licență, master și doctorat;

Actualizarea a 6 programe de studii care vizează specializări care vor asigura pregătirea studenților pentru domeniile stabilite de Ministerul Educației ca prioritare (Medicină, Asistență medicală generală, Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală, Farmacie, Medicină dentară și Tehnică dentară).

Etichete: prof. dr. Anca Dana Buzoianu UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca umf iuliu hatieganu cluj umf iuliu hatieganu digitalizare proiect EMed competente digitale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC