Newsflash
Știri

UMF Cluj se implică direct în lupta împotriva COVID-19

de Dorina Novac - mar. 19 2020
UMF Cluj se implică direct în lupta împotriva COVID-19

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca va organiza centre de determinare specifice pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus SARS-COV-2.

UMF „Iuliu Hațieganu” a decis să se implice în lupta împotriva COVID-19. Astfel, pentru a veni în sprijinul personalului medical va organiza centre de determinare specifice pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus SARS-COV-2. Au fost comandate kit-uri pentru diagnostic, în universitate existând medici și cercetători care au expertiza necesară pentru aceste determinări.

Studenti umf cluj

De asemenea, potrivit unui comunicat de presă, centrul de conferințe Socrates (hotel UMF) va putea fi folosit pentru carantinarea persoanelor suspecte de infectarea cu COVID-19, iar City Central Hotel va fi pus la dispoziția Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Organizația Studenților Mediciniști a demarat o campanie prin care va încerca să ajute, pe cât posibil, persoanele vârstnice sau cu diverse afecțiuni ce le pun în pericol sănătatea, în contextul epidemiei de COVID-19. Studenții OSM se vor ocupa, la cerere de cumpărăturile necesare, plata făcându-se în momentul livrării la domiciliu”, a precizat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rector UMF „Iuliu Hațieganu”.

Campania se va desfăşura doar în concordanţă cu reglementările autorităţilor locale şi centrale în contextul situaţiei de urgenţă.

Începând din 17 martie 2020, Conducerea UMF„Iuliu Hațieganu” Cluj- Napoca a apelat la studenții Facultății de Medicină, care au posibilitatea de a contribui ca voluntari la sprijinirea activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților/compartimentelor de primiri urgențe.

Precizăm că, voluntarii trebuie să fie în anul IV al Facultății de Medicină, specializarea medicină generală, respectiv în anul II, specializarea Asistență medicală generală.

„Universitatea este preocupată de siguranța studenților, motiv pentru care implicarea acestora va fi solicitată doar în situația depășirii capacității structurilor existente de a asigura personal medical angajat”, a mai spus prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Activitatea didactică a UMF „Iuliu Hațieganu” se desfășoară în continuare online, printr-o platformă educațională interactivă, care funcționează deja la capacitatea preconizată, astfel încât studenții să își poată desfășura în continuare pregătirea, evitând prelungirea școlarității.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe