Newsflash
Știri

UMF „Iuliu Hațieganu” a lansat proiectul Start-up Sănătos

de Dorina Novac - mar. 25 2022
UMF „Iuliu Hațieganu” a lansat proiectul Start-up Sănătos

UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a început implementarea proiectului „Start-Up Sănătos - SUS”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

UMF Cluj

„Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, apelul POCU/829/6/13/ Innotech Student, în baza contractul de finanțare nr. 19799, semnat la 24.12.2021, încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Capital Uman”, se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul se va implementa în parteneriat cu Asociația Inceptus România și Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea antreprenoriatului în trei din regiunile mai puțin dezvoltate ale României, prin creșterea nivelului de educație antreprenorială al studenților/masteranzilor și doctoranzilor, sprijinirea înființării de noi afaceri cu potențial competitiv și de specializare inteligentă identificate în SNC si SNCDI, rezultând în facilitarea ocupării pe piața muncii.

În cadrul proiectului, 350 de studenți (licență, master, doctorat) vor beneficia de formare specializată în domeniul antreprenoriatului și vor avea posibilitatea de a-și dezvolta ideile sub forma unui plan de afaceri.

Studenții participanți la program vor putea primi sprijin financiar nerambursabil, de până la 100.000 euro, pentru punerea în practică și operaționalizarea planului de afaceri.

Rezultate așteptate în urma implementării proiectului:

  • 350 de studenți (licență, master, doctorat) vor participa la programul de formare antreprenorială;
  • minimum 315 persoane din grupul țintă vor primi certificate de absolvire recunoscute pe plan național;
  • 19 planuri de afaceri finanțate prin proiect;
  • 19 întreprinderi înființate în regiunile de implementare;
  • minimum 65 de locuri de muncă înființate și menținute după finalizarea proiectului;
  • 1 rețea AIR 4 Europe - Afaceri și Inovare creată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe