Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UMF „Iuliu Hațieganu”: Peste 1.400 de candidați, la simularea admiterii

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 9 mai 2022, ora 16:40

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a organizat, în data de 7 mai, cea de-a XIII-a ediţie a examenului de simulare a admiterii.

După doi ani în care examenul de simulare a admiterii s-a desfășurat online, în acest an a avut loc on-site, în condiții de distanțare fizică, în 19 săli și amfiteatre.

examen admitere UMF Cluj

Examenul de simulare s-a desfășurat după sistemul „grilă” al întrebărilor cu răspunsuri multiple și a avut durata de 2 ore.

Citește și: UMF Cluj găzduiește a treia ediție a reuniunii rectorilor din consorțiul Neurotech EU

„La examenul de simulare a concursului de admitere s-au înscris 1.459 de candidați din Transilvania, dar și din alte regiuni ale țării, care au avut astfel șansa să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze cunoștințele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanților universității clujene, cel mai mare interes s-a remarcat pentru programul de studiu Medicină, la care s-au înscris 1.098 de candidaţi. A urmat specializarea Medicina Dentară cu 84 de candidați, Asistență Medicală Generală - 82, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare - 54, Radiologie și Imagistică - 45, Tehnică Dentară - 40, Farmacie - 31, iar la Nutriţie şi Dietetică, 25 de elevi s-au înscris la examenul de simulare. Cele mai mari note s-au obținut la programele de studiu: Farmacie - 9,91; Asistență Medicală Generală - 9,85; Nutriție și Dietetică - 9,78.

„Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist și îi sprijinim pe toți cei interesați să se pregătească cât mai bine pentru unul dintre cele mai importante examene din parcursul lor educațional. Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. De la an la an, exigența crește, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate,” a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Liceenii care au dorit să își verifice sau să îşi consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe, în luna aprilie, la cursuri de pregătire online, oferite de cadre didactice din cadrul universității. Cursurile de pregătire au rămas la dispoziţia celor înscrişi și au putut fi accesate în orice moment, până la data examenului.

Examenul scris de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” se va desfășura în sistem clasic, timp de două zile, în 23 și 24 iulie, iar candidații se vor putea înscrie online, în perioada 10-17 iulie.

Etichete: umf iuliu hatieganu simulare admitere examen de admitere

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.