Newsflash
Știri

UMF „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova oferă cazare şi servicii medicale refugiaților

de Dorina Novac - feb. 28 2022
UMF „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova oferă cazare şi servicii medicale refugiaților

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova a anunțat că oferă cazare, asistență medicală și stomatologică de urgență și consiliere psihologică pentru refugiații din Ucraina.

Rectorul UMF „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, Emil Ceban,  a precizat că au fost pregătite 100 de locuri de cazare în Căminul nr. 16 (or. Chișinău, str. Mihail Sadoveanu, 26/3).

UMF Republica Moldova

„Au fost procurare produse de igienă personală de primă necesitate, seturi de albituri, plapume și perne. Căminul este dotat cu frigidere, cuptoare cu microunde, ceainice și plite electrice, mașini de spălat haine”, au transmis reprezentanții UMF „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova.

Citește și: Delegație de medici israelieni ajută refugiații din Ucraina la granița cu Republica Moldova

În căminul universitar au fost cazați, deocamdată, 60 de studenți din Tunis și Maroc, veniți de la Universitatea de Medicină din Odesa și Universitatea Tehnică din Odesa, Ucraina. 

UMF Chisinau

„Ne dor enorm evenimentele ce au loc acum în Ucraina, este o nedreptate absolută acest război ce aduce doar pierderi și suferință umană. Suntem gata să oferim tot suportul necesar oamenilor disperați”, a precizat rectorul Emil Ceban.

De asemenea, membrii Asociației Studentilor și Rezidentilor în Medicină sunt gata să se implice în diverse acțiuni de voluntariat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe