Newsflash
Știri

UMFST Târgu Mureș: Unitatea de Suport Medical COVID se închide

de Dorina Novac - mar. 10 2022
UMFST Târgu Mureș: Unitatea de Suport Medical COVID se închide

Unitatea de Suport Medical COVID-19 de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș își încheie activitatea.

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş, dr. Leonard Azamfirei, a precizat că Unitatea de Suport Medical COVID-19 a fost inaugurată în urmă cu doi ani în sala de sport din campus.

Unitate suport covid

„Se împlinesc aproape 2 ani de când aceasta a fost amenajată prin transformarea Sălii polivalente existente la UMFST într-un spațiu de îngrijiri medicale calificate. (...) Faptul că s-a ajuns aici a depins enorm de implicarea personalului medical (medici în specialitățile ATI, boli infecțioase, pneumologie, medicină internă, medicină de urgență, asistente medicale, personal medical auxiliar, personal administrativ, coordonați cu profesionalism de dr. Claudiu Puiac și dr. Szederjesi Janos), a autorităților administrative locale (Consiliul Județean Mureș, Prefectură) și a autorităților sanitare (Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în structura căruia a funcționat, DSP). (...) Administrația UMFST (directorii administrativi Sabin Bota și Mircea Nistor) a fost permanent alături de această unitate, intervenind de fiecare dată când a fost nevoie”, a scris dr. Leonard Azamfirei într-o postare pe Facebook.

Citește și: Medicina nu se poate practica performant cu jumătăţi de măsură

unitate suport covid-19

Potrivit lui, toți cei care au lucrat în Unitatea Suport COVID-19, dincolo de implicarea profesională firească, au dus o luptă în afara propriului confort profesional, dobândit deja de-a lungul anilor, sub un spectru al nesiguranţei epidemiologice, lucrând într-un mediu necunoscut şi cu o patologie impredictibilă.

„În acest moment în care facem un bilanț, evocând cei 699 de bolnavi tratați aici (269 pacienți în 2020; 344 pacienți în 2021; 86 de pacienți în 2022), vom încerca să uităm de picăturile care au încercat de-a lungul timpului să arunce o pată pe un efort atât de mare. (...) Printr-o decizie luată luni de Parlamentul României, cei care au fost angajați în perioada pandemiei pe posturi a căror obiect de activitate era legat de lupta împotriva acestei boli, vor putea să fie angajați definitiv în sistem”, a subliniat dr. Leonard Azamfirei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe