Newsflash
Știri

Un adolescent de 16 ani, cel mai tânăr român care s-a vaccinat anti-COVID

de Dorina Novac - mar. 8 2021
Un adolescent de 16 ani, cel mai tânăr român care s-a vaccinat anti-COVID

Cel mai tânăr român care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus este un adolescent de 16 ani care a primit vaccinul, sâmbătă, la un centru din judeţul Prahova.

Victor Gabriel Antonescu a împlinit, săptămâna trecută, 16 ani. Acesta suferă de o boală cronică şi a fost imunizat cu vaccinul de la Pfizer.

cel mai tanar roman

„Pentru Victor, anul pandemiei a fost unul lung și plictisor, în care a stat cu teama că ar putea contacta virusul la orice pas, dar și unul în care a tot sperat că va apărea vaccinul care să ne redea speranța revenirii la viața de dinainte. Odată cu aprobarea vaccinului Pfizer, Victor s-a documentat și a ales să meargă pe mâna oamenilor de știință, informându-și părinții că atunci când va împlini vârsta de 16 ani, va dori să se numere printre persoanele imunizate”, au transmis reprezentanții Prefecturii Prahova.

Adolescentul a fost programat la centrul de vaccinare amenajat la Liceul „Ludovic Mrazek” din Ploiești.

adolescent vaccin

„Vaccinarea a decurs fără probleme, adolescentul nu a avut niciun fel de reacție adversă, iar ca sfat pentru cei de vârsta lui care sunt sceptici în privința unui astfel de demers, Victor le-a spus să se informeze și să aibă încredere în cercetările specialiștilor”, informează sursa citată.

Potrivit medicului coordonator al centrului de vaccinare din Ploiești, dr. Denisia Arsene, aici a mai fost imunizată, recent, o persoană foarte tânără, în vârstă de numai 17 ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe