Newsflash
Știri

Un al doilea computer tomograf, pus în funcţiune la SCJU Arad

de Dorina Novac - oct. 15 2020
Un al doilea computer tomograf, pus în funcţiune la SCJU Arad

Un computer tomograf GE Healthcare a fost pus în funcțiune la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Aparatul de înaltă performanță a fost achiziționat în primăvara acestui an.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, acesta este al doilea computer tomograf care funcţionează în spital, echipamentul fiind cumpărat în primăvară, însă între timp a avut loc construirea structurii modulare, instalarea aparatului, iar acum s-a primit autorizația de funcționare de la C.N.C.A.N.

ct arad
Sursă imagine: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad/ Facebook

„Computerul Tomograf, în valoare de 3,7 milioane de lei, a fost achiziționat din bani alocați de către Ministerul Sănătății în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, bani ce vor fi recuperați din fonduri europene, în urma semnării contractelor de finanțare, cu ocazia vizitei din luna august a prim-ministrului Ludovic Orban, la Arad”, informează SCJU Arad.

Achiziția a inclus și amenajarea și dotarea structurii modulare în conformitate cu legislația în vigoare și o garanție full-service cu piese de schimb, pentru o perioadă de cinci ani.

„Echipamentul are o sensibilitate ridicată la detectarea și evaluarea anomaliilor pulmonare în fază incipientă. Datorită software-ului avansat de post-procesare, acesta poate efectua tomografierea segmentată automată a plămânilor și a căilor respiratorii, analiza cantitativă a parenchimului și evaluarea eficientă a gravității unei pneumonii”, a explicat dr. Oana Amza, medic șef Laborator Imagistică și Radiologie Medicală.

Sursa citată precizează că computerul tomograf este dotat cu o tehnologie modernă pentru reducerea dozei de radiaţie administrată pacientului şi oferă un diagnostic „de încredere”, detectând cele mai mici detalii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe