Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Un al doilea computer tomograf, pus în funcţiune la SCJU Arad

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 15 octombrie 2020, ora 10:21

Un computer tomograf GE Healthcare a fost pus în funcțiune la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Aparatul de înaltă performanță a fost achiziționat în primăvara acestui an.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, acesta este al doilea computer tomograf care funcţionează în spital, echipamentul fiind cumpărat în primăvară, însă între timp a avut loc construirea structurii modulare, instalarea aparatului, iar acum s-a primit autorizația de funcționare de la C.N.C.A.N.

ct arad
Sursă imagine: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad/ Facebook

„Computerul Tomograf, în valoare de 3,7 milioane de lei, a fost achiziționat din bani alocați de către Ministerul Sănătății în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, bani ce vor fi recuperați din fonduri europene, în urma semnării contractelor de finanțare, cu ocazia vizitei din luna august a prim-ministrului Ludovic Orban, la Arad”, informează SCJU Arad.

Achiziția a inclus și amenajarea și dotarea structurii modulare în conformitate cu legislația în vigoare și o garanție full-service cu piese de schimb, pentru o perioadă de cinci ani.

„Echipamentul are o sensibilitate ridicată la detectarea și evaluarea anomaliilor pulmonare în fază incipientă. Datorită software-ului avansat de post-procesare, acesta poate efectua tomografierea segmentată automată a plămânilor și a căilor respiratorii, analiza cantitativă a parenchimului și evaluarea eficientă a gravității unei pneumonii”, a explicat dr. Oana Amza, medic șef Laborator Imagistică și Radiologie Medicală.

Sursa citată precizează că computerul tomograf este dotat cu o tehnologie modernă pentru reducerea dozei de radiaţie administrată pacientului şi oferă un diagnostic „de încredere”, detectând cele mai mici detalii.

Etichete: computer tomograf plamani pneumonii radiatie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.