Printre cărţi cu vârstă apreciabilă intrate de-acum în istorie, a putut fi depistată recent o carte masivă de aproape 400 de pagini, apărută la Editura Aesculap din Bucureşti, intitulată ANUARUL MEDICAL AL ROMĂNIEI. 1938. Prima publicaţie de acest fel care a văzut lumina tiparului pe plaiurile mioritice. După cum se precizează în „Cuvânt înainte“, „Editorii şi întocmitorii acestui Anuar au credinţa pe care o socotim îndreptăţită că au împlinit un gol de mult simţit în publicistică de specialitate. Într-adevăr, legăturile dintre marele public de o parte şi lumea medicală de alta, apoi dintre acestea din urmă şi casele furnizoare, precum şi farmaciile care se pun în slujba sănătăţii publice s-au arătat anevoioase. Anuarul Medical îşi are tocmai această menire: aceea de a înlesni aceste legături şi, fireşte, a le întări totodată. Deocamdată ne îngăduim să ne mărturisim credinţa că pe acest tărâm… am pus o piatră de temelie“. (...)"> Un „anuar“ vechi de 72 de ani - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Un „anuar“ vechi de 72 de ani

de Remus ANGHEL - iun. 25 2010
Un „anuar“ vechi de 72 de ani

Printre cărţi cu vârstă apreciabilă intrate de-acum în istorie, a putut fi depistată recent o carte masivă de aproape 400 de pagini, apărută la Editura Aesculap din Bucureşti, intitulată ANUARUL MEDICAL AL ROMĂNIEI. 1938. Prima publicaţie de acest fel care a văzut lumina tiparului pe plaiurile mioritice. După cum se precizează în „Cuvânt înainte“, „Editorii şi întocmitorii acestui Anuar au credinţa pe care o socotim îndreptăţită că au împlinit un gol de mult simţit în publicistică de specialitate. Într-adevăr, legăturile dintre marele public de o parte şi lumea medicală de alta, apoi dintre acestea din urmă şi casele furnizoare, precum şi farmaciile care se pun în slujba sănătăţii publice s-au arătat anevoioase. Anuarul Medical îşi are tocmai această menire: aceea de a înlesni aceste legături şi, fireşte, a le întări totodată. Deocamdată ne îngăduim să ne mărturisim credinţa că pe acest tărâm… am pus o piatră de temelie“. (...)

   În primul capitol: forurile ştiinţifice medicale, Academia Română de Medicină. Sediul şi şedinţele, la Spitalul Colţea. În Biroul acesteia vom întâlni nume înscrise cu majuscule în istorie: C. Angelescu, prof. dr., preşedinte; G. Proca, prof. dr., vicepreşedinte; D. Danielopolu, prof. dr., secretar general; N. Deleanu, prof. dr., casier; M. Ciucă, prof. dr., secretar anual; I. Iacobovici, prof. dr., secretar anual; D. Manolescu, prof. dr., secretar anual.   Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe