Newsflash
Știri

Un cabinet medical a atestat în fals vaccinarea anti-COVID a 550 de persoane

de L. Budin - mai 9 2022
Un cabinet medical a atestat în fals vaccinarea anti-COVID a 550 de persoane

Poliţiştii fac percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Călăraşi, într-un dosar penal cu privire la un cabinet medical individual, care ar fi atestat în fals vaccinarea anti-COVID a 550 de persoane.

Acuzaţiile sunt de fals intelectual şi fals informatic, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), preluat de Agerpres.

politie-perchezitii

În fapt, în perioada mai-noiembrie 2021, personalul unui cabinet medical individual, din judeţul Călăraşi, ar fi atestat în fals că aproximativ 550 de persoane s-ar fi vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, efectuându-se în acelaşi timp şi operaţiunile necesare în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare, în vederea eliberării adeverinţelor de vaccinare”, se arată în comunicat.

La percheziţii participă reprezentanţii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 6, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Urmează ca persoanele vizate de anchetă să fie conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, se mai arată în document.  

Director al Corpului de Control din Ministerul Sănătății, urmărit penal

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe