Anul trecut, am avut ocazia şi onoarea să lucrez în colectivul care s-a ocupat de apariţia la Editura „Viaţa Medicală Românească“ a cărţii „Cu bună ştiinţă“ a acestui cunoscut profesor, care anul acesta a fost nominalizat şi a primit Trofeul de Cristal la Gala „VM“. Acum am în faţă o lucrare semnată tot de domnia sa. Este vorba de dl prof. dr. Francisc Schneider, iar cartea se numeşte UNIVERSITARII DE LA „GOLDIŞ“ (apărută la „Vasile Goldiş“ University Press Arad, 2010). (...)"> Un centru universitar de elită - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Un centru universitar de elită

de Constanţa MARINESCU - oct. 15 2010
Un centru universitar de elită

   Anul trecut, am avut ocazia şi onoarea să lucrez în colectivul care s-a ocupat de apariţia la Editura „Viaţa Medicală Românească“ a cărţii „Cu bună ştiinţă“ a acestui cunoscut profesor, care anul acesta a fost nominalizat şi a primit Trofeul de Cristal la Gala „VM“. Acum am în faţă o lucrare semnată tot de domnia sa. Este vorba de dl prof. dr. Francisc Schneider, iar cartea se numeşte UNIVERSITARII DE LA „GOLDIŞ“ (apărută la „Vasile Goldiş“ University Press Arad, 2010). (...)

Deschizând cartea cu aceeaşi prefaţă a „Clinical Psysiology of the Venous System“ semnată de dl Bernard Swynghedauw, autorul şi-a împărţit lucrarea în două părţi: Bilanţ la două decenii şi Evocări. Chiar dacă se aduc în faţă „cei 20 de ani ai universităţii“, istoria – cu mult mai „în vârstă“ – atestă că Aradul a fost dintotdeauna un centru universitar al românismului. Lucru pe care autorul îl scoate în evidenţă în câteva capitole din partea I. Astfel, sunt amintite nume de politicieni, oameni de cultură sau industriaşi, care şi-au lăsat puternic amprenta asupra dezvoltării ulterioare a oraşului, cel mai important fiind Vasile Goldiş, care a şi înfiinţat Universitatea din Arad. (...)
Mai multe detalii în zairul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe