Newsflash
Știri

Un milion de doze de vaccin gripal, deja distribuite DSP-urilor

de L. Budin - sept. 26 2022
Un milion de doze de vaccin gripal, deja distribuite DSP-urilor

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1,5 milioane de doze de vaccin gripal pentru sezonul 2022 – 2023 și a distribuit un milion DSP-urilor.

Celelalte 500.000 de doze vor fi livrate către DSP-uri în cursul acestei săptămâni, a declarat, într-o conferinţă de presă, Alexandru Rafila, citat de Agerpres. Ministrul a precizat că beneficiarii campaniei de vaccinare antigripală sunt pacienţii cu afecţiuni cronice, persoanele cu vârste peste 65 de ani, gravidele, copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire şi personalul medical sau de îngrijire din aceste centre.

vaccinare-adolescenti

Au început să primească şi medicii de familie în cabinet dozele comandate. (...) Este primul an, cel puţin din istoria pe care o cunosc eu, începând din anul 2001, când vaccinul gripal este adus în luna septembrie. Am ţinut foarte mult la acest lucru ca să generăm campania de vaccinare, să putem să o facem încă de la începutul celui de-al treilea trimestru şi să nu mai fim puşi în situaţia care s-a repetat an de an de a trimite în teren vaccin la mijlocul lunii decembrie sau în ianuarie, ceea ce a dus la adresabilitate scăzută”, a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, în cazul în care cele 1,5 milioane de doze de vaccin gripal nu vor fi suficiente, se vor mai achiziţiona şi altele.

Este un acord-cadru care ne permite să continuăm cu achiziţia. (...) Anul trecut, până la sfârşitul campaniei, dintre cele 2,5 milioane de doze au fost folosite 1,5 milioane. Aceasta este motivul pentru care ne-am oprit la această cantitate în sezonul 2022 - 2023”, a arătat ministrul Sănătăţii.

ASSMB vrea să continue proiectul Spitalului Metropolitan

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe