Newsflash
Știri

Un nou ajutor în diagnosticarea hipoacuziei

de Dr. Alina SIMACHE - mar. 8 2019
Un nou ajutor în diagnosticarea hipoacuziei

Hipoacuzia poate fi diagnosticată precoce și tratată mai rapid cu ajutorul aplicaţiei pentru smarthphone „hearWHO”.

Lansată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), aplicaţia este destinată în special persoanelor cu expunere profesională la zgomot, celor care ascultă frecvent muzică la volum maxim, pacienţilor aflaţi în tratament cronic cu medicamente ototoxice și vârstnicilor. Aplicaţia „hearWHO” funcţionează prin validarea digitală a unor semnale sonore emise de smartphone. Utilizatorii trebuie să asculte serii de trei numere înregistrate pe un fundal zgomotos, simulând haosul cotidian, apoi să tasteze numerele auzite. În plus, aplicaţia oferă și varianta înregistrării scorurilor obţinute consecutiv, cu posibilitatea monitorizării pe termen lung a funcţiei auditive. p.4
Printre principalele simptome caracteristice instalării hipoacuziei se numără: tinitusul, înţelegerea cu dificultate a unor conversaţii sau tendinţa de a crește volumul televizorului, al radioului sau al altor dispozitive audio. Identificarea în stadii incipiente a afectării auzului este esenţială pentru obţinerea unui prognostic favorabil. Printre soluţiile oferite de oreliști se numără utilizarea limbajului mimico-gestual, a protezelor auditive sau a implanturilor cohleare.
„Multe persoane care suferă de hipoacuzie nu conștientizează impactul major al acestei afecţiuni, care le poate afecta educaţia, activitatea profesională sau viaţa personală. Evaluarea periodică a auzului este esenţială în diagnosticarea precoce a hipoacuziei și instituirea tratamentului adecvat cât de curând posibil”, declară dr. Etienne Krug, directorul departamentului OMS al managementului bolilor netransmisibile, dizabilităţilor și prevenirea violenţei și a traumatismelor.
Peste 5% din populaţia lumii suferă de hipoacuzie, fiind afectaţi aproximativ 432 de milioane de adulţi și 34 de milioane de copii la nivel mondial. Potrivit OMS, până în anul 2050, hipoacuzia va produce și mai multe victime, estimările ajungând la 900 de milioane de persoane afectate la nivel global, respectiv unul din zece oameni.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe