Newsflash
Știri

Un nou centru oncologic, inaugurat la București

de Dan Dumitru MIHALACHE - oct. 19 2018
Un nou centru oncologic, inaugurat la București
La București s-a inaugurat, săptămână trecută, Centrul Oncologic Sanador, „cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc, din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale”, potrivit dr. Doris Andronescu, directorul general al Sanador. Aceasta spune că valoarea investiției este de aproximativ 20 de milioane de euro, sumă provenită din fonduri proprii și credite bancare.
În oferta noului centru oncologic se regăsesc: o gamă complexă de servicii moderne și integrate de diagnostic, tratament al cancerului și urmărire postterapeutică, pornind de la ambulatoriul integrat, spitalizare de zi și continuă, oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, medicină nucleară – radioiodoterapie, SPECT-CT, PET-CT, dotate cu echipamente și tehnologii medicale dintre cele mai performante. Integrat Spitalului Clinic Sanador (inaugurat în urmă cu șapte ani), noul centru oncologic beneficiază de suportul tuturor departamentelor din cadrul acestuia: bloc operator la standarde internaționale, anestezie și terapie intensivă, radiologie și imagistică medicală, compartiment de primiri urgențe (24/24H) cu 18 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.
Sorina Pintea, ministrul sănătății, prezentă la inaugurare, a declarat: „Întotdeauna am considerat că sistemul privat nu este un concurent al sistemului public, ci îl ajută, îl completează acolo unde este nevoie. Iar pentru tratamentul bolnavilor cu cancer, sistemul public încă nu asigură toate condițiile (...) Abia aștept ziua în care pe formularele E 112 de trimitere în străinătate nu va mai scrie tratament multimodal, ci vom putea face tratamentul acestor pacienți, poate cu mai puțini bani, aici, în România”. în plus, aceasta a mai spus că se vor găsi soluții, inclusiv de a finanța tratamentele multimodale în România, indiferent de spital, fie el public sau privat: „Până la urmă, trebuie să învățăm să ne tratăm pacienții acasă”.
Clădirea în care funcționează Centrul Oncologic Sanador se întinde pe o suprafață de circa 5.000 de metri pătrați, cu nouă niveluri, în care este înglobată și casa inginerului silvic Nicolae Danielescu, personalitate importantă pentru emanciparea societății românești de dinainte de anii 1900, desemnată monument istoric, care datează din anul 1895, avându-l ca arhitect pe celebrul Richard Kraft.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe