Newsflash
Știri

Un nou spital la dispoziția pacienților cu COVID-19

de Dan Dumitru MIHALACHE - apr. 9 2020
Un nou spital la dispoziția pacienților cu COVID-19

Monza Metropolitan Hospital din București se transformă în spital dedicat tratării pacienților cu COVID-19

În contextul generat de evoluția pandemiei COVID-19, în care orice acțiune este importantă și în deplin acord cu măsurile și protocoalele impuse de autorități, Grupul Monza anunță că a decis să transforme Monza Metropolitan Hospital din București în spital dedicat tratării pacienților COVID-19, punând la dispoziția pacienților atât un personal dedicat și instruit să lupte contra infecției SARS-CoV-2, cât și o infrastructură performantă.

Spitalul este operațional, are toate dotările necesare, fiecare salon cu cate un pat, capacitate de 50 de paturi, din care 12 de terapie intensivă, toate metodele de dezinfecție, decontaminare, sterilizare, toate tipurile de echipamente de protecție, CT, RMN, Rx portabil și, cel mai important lucru, personal dornic de muncă și extrem de devotat fără de care nu am putea face nimic. (Carmen Orban, director general al Grupului Monza România)

Monza Hospital_COVID-19

„Suntem parte dintr-o mare familie”

Nimeni nu poate câștiga singur și nimeni nu ar trebui să creadă că nu este important în această luptă, se precizează în comunicatul remis presei, „doar prin gesturi concrete, însumate, vom putea ajuta în vederea limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2”.

Încă de la debutul pandemiei, ne-am dorit să ne implicăm cu soluții pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de noi, fie că vorbim despre pacienți sau medici. Putem face acest lucru doar într-un singur fel: amintindu-ne că suntem cu toții parte dintr-o mare familie. Oferind toți contribuția noastră.

Potrivit aceleiași surse, medicii, personalul medical și auxiliar au răspuns prezent la acest apel, onorând astfel profesia pe care au ales-o și pentru că „îngrijirea pacienților cu COVID-19 reprezintă unica prioritate la acest moment; toți lucrăm împreună pentru a asigura dreptul pacienților la îngrijiri medicale continue și de cea mai înaltă calitate și pentru ca, în curând, să ne întâlnim pentru o îmbrățișare mare”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe