Newsflash
Știri

Un nou test PCR detectează rapid varianta Omicron

de L. Budin - dec. 23 2021
Un nou test PCR detectează rapid varianta Omicron

Toate laboratoarele care efectuează teste PCR standard vor putea să utilizeze această metodă pentru a detecta și identifica Omicron, informează Centrul comun de cercetare al Comisiei Europene.

Centrul comun de cercetare (JRC) al Comisiei Europene a confirmat validitatea noii sale metode de a detecta varianta Omicron – o metodă care nu necesită secvențieri costisitoare și cronofage, se arată într-o informare a Comisiei Europene. 

test-pozitiv

Această nouă metodă permite o detectare mai rapidă și mai abordabilă a variantei Omicron, și va ameliora procesul de monitorizare a răspândirii sale în Uniunea Europeană și în întreaga lume”, a declarat comisarul Mariya Gabriel, responsabil în cadrul JRC. 

Reactivul modificat, pus la punct de cercetătorii JRC, poate fi comandat de către furnizorii obișnuiți de teste PCR și utilizat cu ușurință. Toate laboratoarele care efectuează la ora actuală teste PCR se pot deci adapta imediat, se mai arată în informare.

Stella Kyriakides, comisarul însărcinat cu sănătatea și cu securitatea alimentară, a declarat că noua metodă va permite un proces rapid de depistare, ceea ce va duce la o înțelegere mai bună a modului de răspândire a Omicron, la o izolare mai eficace a cazurilor și la o scădere importantă a presiunii care se exercită deja asupra sistemelor de sănătate din UE.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe