Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Un nou tip de testare pentru depistarea SARS-CoV-2, la SCJU Arad

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 13 iulie 2021, ora 09:54

Laboratorul de analize medicale din cadrul SCJU Arad efectuează, din această săptămână, atât pentru pacienții spitalului cât și la cerere, în paralel cu testele clasice RT-PCR, un nou tip de testare pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad au precizat că rezultatul testului se comunică în ziua recoltării probelor.

Spitalul Clinic Judetean Arad
Sursă imagine: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad // Facebook

„Acest test necesită mai puțin timp de așteptare pentru rezultat. Metoda folosită este imuno-chimică cu electrochemiluminescență și se lucrează probe din exudat faringian și oro-faringian. Recoltarea probelor se realizează în cabinetul laboratorului de analize medicale din cadrul Ambulatoriului SCJU Arad, iar rezultatul se eliberează în ziua recoltării”, a explicat Luminița Pilat, șef laborator analize medicale.

Pentru pacienții spitalului testul se efectuează în mod gratuit, iar pentru persoanele care doresc un test de control sau pentru alte scopuri personale, la cerere, costă 75 de lei.

Etichete: SCJU Arad teste RT-PCR virusului SARS-CoV-2 laborator de analize medicale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.