Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Un nou tratament pentru COVID-19, disponibil în România

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 16 octombrie 2020

Aproximativ 10.000 de pacienţi români cu forme ușoare și moderate ale infecţiei cu SARS-CoV-2 vor putea fi trataţi în următoarea perioadă cu favipiravir, un medicament dezvoltat și utilizat în Japonia din 2014 și în China din 2016.

Medicamentul va fi disponibil în România din 15 octombrie, când vor ajunge în ţară primele 220.000 de tablete.  Dintre acestea, 20.000 reprezintă o donaţie pentru spitalele COVID-19 și vor intra în depozitele Unifarm. Cantitatea totală care va fi asigurată în următoarele șase luni pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 este de 770.000 de tablete. Favipiravir este utilizat în tratamentul gripei severe sau al celei cauzate de tulpini noi de virus gripal.

Alte utilizări implică folosirea sa pentru tratamentul de urgenţă sau compasional al infecţiilor cu virusul Ebola, Lassa, virusul rabic, norovirusul și virusul febrei severe cu sindrom trombocitopenic. Dovezile clinice recente  au arătat că favipiravir ameliorează modificările radiologice pulmonare, cu eliminarea mai rapidă a virusului SARS-CoV-2, în 4 zile faţă de 11 zile. Mai mult, reduce durata bolii până la vindecare, de la 14,7 la 11,9 zile. Produsul este deja utilizat în protocolul terapeutic pentru COVID-19 în China, India și Rusia. În viitorul apropiat va fi utilizat și în Japonia.

Etichete: Favipiravir covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC