Newsflash
Internaționale

Un nou tratament pentru sindromul Tourette

de Dr. Diana Andronache - aug. 27 2021
Un nou tratament pentru sindromul Tourette

Sindromul Tourette este o tulburare neurologică manifestată prin ticuri motorii și fonice, cu debut în copilărie. Majoritatea pacienţilor au și tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD) sau tulburări obsesiv-compulsive (OCD).

        Gestionarea sindromului Tourette necesită o evaluare atentă a gradului de afectare funcţională și a efectului asupra calităţii vieţii. Potrivit noilor cercetări, delta-9-tetrahidrocannabinol (∆9-THC) și palmitoiletanolamida (PEA), într-o combinaţie cunoscută sub numele de THX-110, par a fi promiţătoare în atenuarea simptomelor în cazul adulţilor cu sindrom Tourette. 

p2_1

        Într-un studiu mic de fază 2, cercetătorii au administrat THX-110 pacienţilor cu sindrom Tourette rezistent la tratament (16 pacienţi) timp de 12 săptămâni. Rezultatele, publicate în Journal of Neuropsychiatry, au arătat o atenuare semnificativă statistic a simptomelor în decurs de o săptămână de la începerea tratamentului, comparativ cu valoarea iniţială, evaluată prin scorul global YGTSS (Yale Global Tic Severity Scale). Pe parcursul studiului a fost obţinută o atenuare medie cu peste 20% a simptomelor. Efectele secundare au inclus fatigabilitate, somnolenţă, vertij și dificultăţi de concentrare.

 


Notă autor:

https://neuro.psychiatryonline.org/doi/10.1176/appi.neuropsych.19080178

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe