Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Un pacient suspect de infecție cu coronavirus a plecat din spitalul Matei Balș

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 18 martie 2020, ora 15:40

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), un pacient internat pentru a fi testat în vederea unei posibile infecții cu noul coronavirus a plecat din institutul Matei Balș.

Update ora 15.30

Grupul de Comunicare Strategică vine cu informații noi, referitoare la pacientul care a plecat fără încuviințarea medicilor dintr-o unitate medicală din Capitală:

„Testele prelevate bărbatului înainte de a părăsi spitalul au fost finalizate, rezultatul fiind negativ. Acest lucru înseamnă că bărbatul nu este purtător al virusului. Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București continuă activitățile pentru identificare bărbatului”, se arată în comunicatul GDS.

pacient suspect coronavirus plecat din matei bals

Poliția Capitalei a fost sesizată în aceasta dimineață de reprezentanții unei unități medicale (Matei Balș) din București despre faptul ca un pacient internat pentru a fi testat pentru infecția cu noul tip de coronavirus a plecat din spital, se anunță în comunicatul GCS.

Astfel, au fost demarate verificări pentru identificarea bărbatului și pentru luarea măsurilor care se impun. Autoritățile mai precizează că bărbatul nu este confirmat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus, ci doar suspect de contractarea acestui virus. Este vorba de Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș.

Sursa foto: Unsplash

Etichete: teste de coronavirus testul de coronavirus infectie cu coronavirus epidemie cu coronavirus coronavirus romania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.