Descins din Basarabia, unde şi-a început cariera, Vitalie Butescu a rodit în pământul României cu o forţă şi o vitalitate ieşite din comun. A deschis expoziţie după expoziţie, a fost prezent în tabere de pictură şi festivaluri de artă, la vârsta de 37 de ani, CV-ul său artistic fiind impresionant. De curând, a expus la Palatul Parlamentului 190 de pânze, într-o panotare armonioasă, aerisită, 90 dintre acestea fiind consacrate Balcicului, un fel de „Barbizon-Fontainebleau“ pentru pictorii noştri. Vitalie Butescu este un adept al figurativului, nu experimentează, nu caută ostentaţia cu orice preţ, pictura sa se impune prin sinceritate, el „pictează cu sufletul“ (vorba lui Luchian), lumina şi culoarea picură din sufletul său mare şi vine către public cu mesaje calde. (...)"> Un pictor remarcabil: VITALIE BUTESCU - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Un pictor remarcabil: VITALIE BUTESCU

de Dr. Constantin BOGDAN - ian. 21 2011
Un pictor remarcabil: VITALIE BUTESCU

   Descins din Basarabia, unde şi-a început cariera, Vitalie Butescu a rodit în pământul României cu o forţă şi o vitalitate ieşite din comun. A deschis expoziţie după expoziţie, a fost prezent în tabere de pictură şi festivaluri de artă, la vârsta de 37 de ani, CV-ul său artistic fiind impresionant. De curând, a expus la Palatul Parlamentului 190 de pânze, într-o panotare armonioasă, aerisită, 90 dintre acestea fiind consacrate Balcicului, un fel de „Barbizon-Fontainebleau“ pentru pictorii noştri. Vitalie Butescu este un adept al figurativului, nu experimentează, nu caută ostentaţia cu orice preţ, pictura sa se impune prin sinceritate, el „pictează cu sufletul“ (vorba lui Luchian), lumina şi culoarea picură din sufletul său mare şi vine către public cu mesaje calde. (...)

   Descins din Basarabia, unde şi-a început cariera, Vitalie Butescu a rodit în pământul României cu o forţă şi o vitalitate ieşite din comun. A deschis expoziţie după expoziţie, a fost prezent în tabere de pictură şi festivaluri de artă, la vârsta de 37 de ani, CV-ul său artistic fiind impresionant. De curând, a expus la Palatul Parlamentului 190 de pânze, într-o panotare armonioasă, aerisită, 90 dintre acestea fiind consacrate Balcicului, un fel de „Barbizon-Fontainebleau“ pentru pictorii noştri. Vitalie Butescu este un adept al figurativului, nu experimentează, nu caută ostentaţia cu orice preţ, pictura sa se impune prin sinceritate, el „pictează cu sufletul“ (vorba lui Luchian), lumina şi culoarea picură din sufletul său mare şi vine către public cu mesaje calde. Este un îndrăgostit de oraşe, de peisajul urban; el practică, după cum spunea un bun prieten al său, portretul urban; colindă oraşele, mai mari sau mai mici, devenind ghidul nostru prin Bucureşti, Sibiu, Timişoara, Ploieşti, Cluj-Napoca, Chişinău, Balcic, Veneţia. Îşi alege spre a transpune pe pânză clădiri monumentale, mărturii ale farmecului unor epoci trecute, încărcate de emoţiile unei istorii spre care ne întoarcem, la invitaţia sa, cu pioşenie şi admiraţie. Tematica sa citadină aminteşte de alţi „citadini“ – Maurice Utrillo, Spiru Vergulescu, Dragoş Morărescu. Modelul uman populează mai puţin creaţiile sale, dar acolo unde apare este evidentă amprenta coloristică personală a pictorului, ca în laitmotivele colombinelor şi arlechinilor costumaţi în culori pline de vioiciune, în contrast cu privirile triste şi uneori chiar înlăcrimate. (...)
 Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe