Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Un producător român de încălțăminte lansează primul sabot medical antibacterian

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 18 decembrie 2020, ora 11:07

Producătorul de încălțăminte Berende, din Satu Mare, lansează primul sabot medical antibacterian, care oferă o rezistență la uzură și protecție împotriva bacteriilor și virusurilor.

Potrivit unui comunicat de presă, compania a îmbunătățit saboții medicali pe care îi produce de mulți ani și a lansat un nou produs: saboți medicali tratați antibacterian.

Saboti antibacterieni Medline By Berende

În acest context, producătorul din Satu Mare a conceput un model de sabot medical antibacterian, Medline By Berende, ca răspuns la cererea din ce în ce mai mare din domeniul medical, pentru încălțăminte de calitate, confortabilă și, cel mai important, care oferă protecție și rezistență crescută la bacterii și virusuri.

„Am creat un produs sigur pentru oamenii din prima linie, oamenii care nu au încetat să lucreze în pandemie. Cadrele medicale, persoanele care lucrează în industria alimentară și angajații din fabrici, trebuie să aibă posibilitatea să se protejeze cât mai mult. Materialele din care sunt făcuți saboții și care intră în contact cu pielea corpului sunt tratate cu o soluție special gândită pentru a proteja sănătatea pielii piciorului, oferind o protecție sporită împotriva bacteriilor și a virusurilor (Escherichia coli, Aureus, Salmonella, Rotavirus etc.)”, spune Dorel Berende, fondatorul companiei.

Sursa citată menționează că fiecare sabot medical antibacterian este făcut din piele naturală și, în procesul de tăbăcire, pielea este tratată cu soluții care oferă rezistență la uzură și protecție împotriva bacteriilor.

„Talpa saboților este realizată dintr-o spumă cu memorie, și respectă forma anatomică a piciorului, oferind stabilitate în timpul purtării”, se arată în comunicat.

La fabrica din Satu Mare se produc zilnic aproximativ 400 de perechi de saboți medicali, dar producția poate crește până la 1.000 de perechi pe zi.

Etichete: sabot medical antibacterian virusuri cadre medicale bacterii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.