Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Un profesor de la Universitatea din Berna a primit titlul Doctor Honoris Causa la UMF Cluj

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 22 septembrie 2022, ora 11:29

Ieri, la UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prof. dr. Claudio Bassetti a primit titlul Doctor Honoris Causa.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a acordat ieri, 21 septembrie, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului dr. Claudio Bassetti (foto) de la Universitatea din Berna, Elveția. 

Claudio Bassetti
Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca i-a acordat  profesorului Claudio Bassetti titlul Doctor Honoris Causa.

 

Ceremonia de acordare a titlului onorific a avut loc miercuri, 21 septembrie 2022, de la ora 11:00, în sala Multimedia, situată în str. Victor Babeș nr. 8.

Stagii de cercetare în neurofiziologie și somnologie

Prof. dr. Claudio Bassetti este directorul departamentului de neurologie al Spitalului Universitar din Berna din 2012. Acesta a absolvit medicina la Basel și s-a format în domeniul neurologiei la Berna și Lausanne. În 2000, a devenit profesor de neurologie la Zurich. În 2009, a fondat Neurocenter of Southern Switzerland (NSI).

A derulat stagii de cercetare în domeniul neurofiziologiei la Basel și somnologie la Ann Arbor, Boston și Madison. Principalele sale interese științifice sunt explorarea relațiilor dintre somn și tulburările neurologice, narcolepsie, precum și modalități inovative de predare a neurologiei folosind abordări clinice și experimentale.

Activitatea sa s-a concretizat prin publicarea a peste 500 de articole științifice și 8 cărți de specialitate, se arată pe pagina oficială a UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Dr. Bassetti a fost președinte al Societății Europene de Neurologie, al Societății Europene de Cercetare a Somnului și al Societății Elvețiene de Neurologie și a fondat Federația Elvețiană a Neurosocietăților Clinice.

Este membru al Academiei Elvețiene de Științe Medicale, unde a fost membru al consiliului de administrație timp de opt ani. A fost ales președinte al Academiei Europene de Neurologie (EAN) și Decan al Facultății de Medicină din Berna în anul 2020.

„Este o deosebită onoare și bucurie să îl primim alături de noi, în cadrul comunității noastre academice, pe domnul prof. dr. Claudio Bassetti!”, au transmis reprezentanții UMF Cluj cu această ocazie.

Reamintim că ieri, 21 septembrie, a fost lansat, la Cluj-Napoca, procesul de elaborare a Strategiei Naționale pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare. Cu această ocazie, UMF Cluj l-a avut ca invitat pe prof. dr. Claudio Bassetti, fost președinte al Academiei Europene de Neurologie.

Etichete: UMF Cluj-Napoca UMF Cluj umf iuliu hatieganu umf iuliu hatieganu cluj UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca doctor honoris causa Claudio Bassetti Neurologie somnologie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC