Newsflash
Știri

Un român diagnosticat cu coronavirus a călătorit de la Madrid la Otopeni

de Dorina Novac - mar. 17 2020
Un român diagnosticat cu coronavirus a călătorit de la Madrid la Otopeni

Un bărbat infectat cu coronavirus a ajuns marţi, pe Aeroportul Otopeni, cu o cursă de la Madrid, în care erau 60 de pasageri. Acesta a prezentat un certificat care atesta faptul că a fost testat pozitiv la COVID-19.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS) românul nu a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare o perioadă de 14 zile.

Aeroport roman infectat

Pe parcursul zborului, persoana a prezentat simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată apoi cu izoleta la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Următoarea etapă este identificarea pasagerilor din aeronavă, aproximativ 60 de persoane, anunță GCS, pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice.

Precizăm că poliția de Frontieră a deschis dosar penal pe numele cetățeanului român care a călătorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relația Madrid – București deși a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania.

Cercetările se desfășoară pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.


Notă autor:

Sursă imagine: unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe