Newsflash
Știri

Un român în fruntea imagisticii cardiovasculare europene

de - ian. 17 2017
Un român în fruntea imagisticii cardiovasculare europene
    Odată cu desfășurarea congresului Euro Echo Imaging 2016, în decembrie, la Leipzig, președinția Asociației europene de imagistică cardiovasculară (EACVI) a fost preluată de românul Bogdan Alexandru Popescu. Acesta este profesor universitar de cardiologie la UMF „Carol Davila” București – Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C. C. Iliescu” și directorul laboratorului Euroecolab de la Fundeni – primul din România acreditat european. Prof. dr. Bogdan A. Popescu va conduce pentru următorii doi ani Asociația europeană de imagistică cardiovasculară, una din comunitățile specializate din cadrul Societății europene de cardiologie (ESC).
   Dintre proiectele anunțate de președintele EACVI, am reținut finalizarea tranziției de la ecografie la imagistica multimodală în toate aspectele relevante. În acest sens, „trebuie definite cerințele (teoretice și practice) de pregătire ale specialistului în imagistica cardiovasculară și vom introduce examene de certificare inclusiv în cardiologie nucleară și în tomografie computerizată cardiacă (singurele care lipsesc din toate modalitățile EACVI)”, după cum a declarat cardiologul de la Fundeni. „În ceea ce privește cercetarea și inovarea, vom încerca să definim algoritmi de diagnostic în scenarii clinice specifice, pentru a alege succesiunea de tehnici imagistice adecvate pacientului și a evita repetarea unor investigații care oferă același tip de informație sau efectuarea unor investigații inutile și chiar potențial dăunătoare. Vor fi și explorări cu totul noi pe care le vom testa, implicând în aceste proiecte ingineri și experți în cercetare experimentală, pentru a testa utilitatea unor abordări imagistice cu totul noi. Desigur, mă voi bucura să implic și colegi români în proiecte și să creștem participarea românească la diferitele manifestări ale EACVI”, a declarat prof. dr. Bogdan A. Popescu. (A. M.)
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe