Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Un startup românesc a intrat în semifinalele EIT Health Catapult

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 30 noiembrie 2021, ora 12:19

Startup-ul românesc .lumen, care produce ochelari pentru nevăzători, s-a calificat în semifinalele EIT Health Catapult, o competiție de top pentru dezvoltarea proiectelor inovatoare din domeniul sănătății.

Startup-ul .lumen s-a calificat în semifinalele EIT Health Catapult, o competiție unică ce oferă beneficii consistente startup-urilor care dezvoltă soluții inovatoare în domeniul sănătății, precum și expunere în fața investitorilor și experților de top din industrie.

thumbnail_Lumen

Marea finală a competiției va avea loc în perioada 1-3 decembrie sub forma unui eveniment online, iar proiectul care câștigă Premiul Publicului va fi expus pe panoul digital de pe clădirea Nasdaq Tower din New York.

Juriul EIT Health Catapult a selectat cele mai bune 42 de echipe europene dintre sutele de înscrieri, ce acoperă trei arii de expertiză: Biotech (Biotehnologie), MedTech (Tehnologie Medicală) și Digital Health (soluții digitale pentru sănătate).

„Echipele semifinaliste beneficiază de un program intensiv de mentorat timp de două zile dar și de o perspectivă extinsă în scopul optimizării modelului de business. Aceștia fac echipă cu mentorii și își prezintă proiectele în fața unui juriu format din investitori în perioada 1-3 decembrie”, se arată într-un comunicat.

Cele 21 de echipe cu cele mai bune concepte de business vor merge mai departe în Marea Finală.

Primele trei startup-uri în fiecare din cele trei categorii vor primi finanțare și acces la rețeaua EIT Health de investitori și jucători de top din domeniul sănătății din Europa și nu numai.

Mai mult decât atât, câștigătorul Premiului Publicului va avea proiectul afișat pe renumitul panou digital amplasat pe clădirea Nasdaq Tower din New York.

Începând din 2016, EIT Health Catapult a sprijinit 231 de companii, dintre care 98% sunt încă active în piață. În program au fost implicați până în prezent peste 400 de investitori și 3000 de profesioniști din domeniul sănătății.

„Una dintre cele două echipe calificate în semifinala EIT Health Catapult la categoria MedTech este startup-ul românesc .lumen, care produce ochelari ce folosesc tehnologie AI pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze. Prin soluția produsă, compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid”, se arată în comunicat.

Etichete: EIT Health Catapult .lumen

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.