Newsflash
Știri

Unde poți recicla ambalajele produselor de igienă

de Dr. Laura Davidescu - iul. 10 2020
Unde poți recicla ambalajele produselor de igienă

De astăzi, 10 iulie, Kaufland introduce în magazine prima structură de reciclare a ambalajelor de la produsele de igienă a locuinței și îngrijire personală.

Pornind de la faptul că plasticul în exces dăunează grav naturii,  Kaufland România introduce în magazine un sistem nou de colectare a flacoanelor goale de produse de igienă sau de curățenie, ce vor fi reciclate pentru a proteja mediul înconjurător.

În spațiul special amenajat la intrarea în magazine,  pot fi depuse recipiente goale din plastic de săpun lichid, produse de curățenie casnică, dar și șampon, balsam, gel de duș, cremă de corp, de față sau de mâini, apă de gură. Pentru a încuraja comportamentul eco, clienții care aduc ambalaje goale pentru reciclare primesc cupoane de reducere de 50% pentru achiziționarea de produse noi de îngrijire.

Broscuta din magazine
La fiecare trei astfel de recipiente aduse la instalația sub formă de broscuță din magazin, clienții vor primi câte un cupon cu reducere la produsele aflate în campania lunii respective.

 

În prezent, broscuța este disponibilă în cinci magazine din orașele București (str. Barbu Văcărescu, nr. 120-144, str. Sebastian, nr. 88C, Bulevardul Theodor Pallady nr. 51 – iar până la finalul lunii și în Pantelimon), Timișoara (str. Damaschin Bojinca, nr. 4) și Iași (șos. Păcurari, nr. 86M), proiectul urmând să fie extins în mai multe orașe mari din țară și în Republica Moldova (magazinul din str. Decebal).

Ulterior, ambalajele de produse de igienă și curățenie aduse la broscuță sunt sortate și reciclate prin intermediul unei firme specializate.

De ce este bine să reciclăm

  • Majoritatea plasticului nu este reciclat niciodată: doar 9% din plasticul produs vreodată a fost reciclat.
  • Se estimează că reciclarea unui milion de tone de plastic echivalează cu retragerea din circulație a unui milion de mașini în ceea ce privește emisiile de CO2.
  • Plasticul se descompune și se transformă în microplastic, care plutește în ape fără a fi detectat cu ochiul liber, iar acesta este consumat de pești, animale și oameni, fără să știe.
  • Cel mai recent studiu[1] estimează că un om înghite în jur de 50.000 de microparticule de plastic pe an, ceea ce înseamnă 2.000 de microparticule de plastic pe săptămână - echivalentul a 5 grame.
  • Marea Neagră este cea mai poluată din întreaga Europa, cu peste 83% deșeuri din plastic (ambalaje, sticle, pungi) și particule de microplastic găsite la peste 2000 de metri adâncime.[2]

S-ar putea să te intereseze și: 

Soarta deșeurilor de plastic


Notă autor:

[1]Human Consumption of Microplastics, 2019, disponibil aici: https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.est.9b01517

[2] Joint Black Sea Surveys, EU/UNDP “Improving Environmental Monitoring in the Black Sea: Selected Measures”, 2019 https://www.ua.undp.org/content/ukraine/en/home/presscenter/pressreleases/2019/black-sea-twice-as-polluted-by-marine-litter-as-mediterranean-se.html

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe