Newsflash
Știri

Unde se pot înscrie candidații din alte state UE la examenul de rezidențiat

de Florentina Ionescu - oct. 7 2020
Unde se pot înscrie candidații din alte state UE la examenul de rezidențiat

Concursul de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie va fi organizat în 15 noiembrie 2020. Candidații care au diplomă de medic obținută în alt stat membru al UE se pot înscrie și ei la această sesiune.

Concursul de rezidențiat se desfășoară în centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. 

candidati state ue la rezidentiat

Punctul 5 al anunțului făcut de Ministerul Sănătății recent, cu privire la organizarea concursului de intrare în rezidențiat subliniază că și candidații din alt stat pot susține concursul în aceleași condiții precum cetățenii români:

Candidații posesori ai diplomei de medic obținute în România ori într-un alt stat membru al Uniunii Europene, precum și candidații din Republica Moldova, absolvenți cu diploma de licență obținută în ultimii 5 ani la Universitatea de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu din Chișinău pentru locurile fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, oferite românilor de pretutindeni de către Ministerul Educației Naționale, conform Legii nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, republicată, cu modificările și completările ulterioare, susțin concursul în aceleași condiții precum cetățenii români, însă concurează pe locurile publicate de acest minister, care le va distribui pe centrele universitare”, precizează Ministerul Sănătății în acest document.

Candidații prevăzuți la punctul de mai sus se înscriu la concurs prin Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, în condiții similare celorlalți candidați și cu respectarea prevederilor anunțului de concurs. 

V-ar putea interesa și: Rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat pe 15 noiembrie 


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe