Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Unde se va desfășura examenul de admitere la UMF „Carol Davila” București

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 3 iunie 2020, ora 12:05

Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a explicat într-un interviu recent, pe platforma MedicHub, cum se va desfășura examenul de admitere în anul universitar 2020-2021.

Întrucât conducerea instituției nu va putea ști situația epidemiologică la momentul desfășurării examenului, prof. dr. Viorel Jinga a explicat că se au în vedere mai multe variante. Prima variantă, spune rectorul, este ca examenul să fie dat ca de obicei, numai că se va desfășura în mai multe locuri.

prof.dr.ViorelJinga2

„Ne-au promis ajutor celelalte universităţi: Politehnica, Universitatea din Bucureşti, ASE-ul, SNSPA-ul şi Universitatea Română-Americană, unde sunt spaţiile mai mari şi unde putem să respectăm distanţa între candidaţi. În cazul în care nu putem aşa, avem a doua variantă: pe Arena Naţională, unde spaţiul este mare, candidaţii nu se înghesuie la intrare. În acest caz, va fi dimineaţa la ora 7.00, pentru că va fi cald în timpul zilei, fiind pe 26 iulie. O să luăm nişte pupitre pe care să le punem în tribune. Dar asta numai în cazul în care nu putem organiza examenul în prima variantă”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga pentru platforma MedicHub.ro.

În ceea ce privește regulile pe care le respectă UMF „Carol Davila” și modul în care se pregătește de examene, rectorul unității de învățământ a explicat:

„Ne pregătim să avem soluţii dezinfectante şi termometre, la intrare. Altceva nu avem. Înscrierea va fi online în totalitate, toate documentele trebuie scanate şi trimise. Elevii termină bacalaureatul cam pe 5 iulie. Până pe 26 iulie avem tot timpul”.

Interviul complet cu rectorul UMF „Carol Davila” din București poate fi citit pe www.medichub.ro.

Etichete: examene examen de admitere examene online UMF „Carol Davila” umf carol davila rector UMF Viorel Jinga prof. dr. viorel jinga

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC