Newsflash
Știri

Unde se va desfășura examenul de admitere la UMF „Carol Davila” București

de Florentina Ionescu - iun. 3 2020
Unde se va desfășura examenul de admitere la UMF „Carol Davila” București

Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a explicat într-un interviu recent, pe platforma MedicHub, cum se va desfășura examenul de admitere în anul universitar 2020-2021.

Întrucât conducerea instituției nu va putea ști situația epidemiologică la momentul desfășurării examenului, prof. dr. Viorel Jinga a explicat că se au în vedere mai multe variante. Prima variantă, spune rectorul, este ca examenul să fie dat ca de obicei, numai că se va desfășura în mai multe locuri.

prof.dr.ViorelJinga2

„Ne-au promis ajutor celelalte universităţi: Politehnica, Universitatea din Bucureşti, ASE-ul, SNSPA-ul şi Universitatea Română-Americană, unde sunt spaţiile mai mari şi unde putem să respectăm distanţa între candidaţi. În cazul în care nu putem aşa, avem a doua variantă: pe Arena Naţională, unde spaţiul este mare, candidaţii nu se înghesuie la intrare. În acest caz, va fi dimineaţa la ora 7.00, pentru că va fi cald în timpul zilei, fiind pe 26 iulie. O să luăm nişte pupitre pe care să le punem în tribune. Dar asta numai în cazul în care nu putem organiza examenul în prima variantă”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga pentru platforma MedicHub.ro.

În ceea ce privește regulile pe care le respectă UMF „Carol Davila” și modul în care se pregătește de examene, rectorul unității de învățământ a explicat:

„Ne pregătim să avem soluţii dezinfectante şi termometre, la intrare. Altceva nu avem. Înscrierea va fi online în totalitate, toate documentele trebuie scanate şi trimise. Elevii termină bacalaureatul cam pe 5 iulie. Până pe 26 iulie avem tot timpul”.

Interviul complet cu rectorul UMF „Carol Davila” din București poate fi citit pe www.medichub.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe