Newsflash
Știri

Unitate mobilă de terapie intensivă, oferită Spitalului Județean Ploiești

de Dorina Novac - iul. 14 2020
Unitate mobilă de terapie intensivă, oferită Spitalului Județean Ploiești

Spitalul Județean de Urgență din Ploiești nu mai are locuri în secția ATI pentru pacienții cu COVID-19, astfel Departamentul pentru Situații de Urgență a trimis unității medicale o unitate de terapie intensivă mobilă.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), este prima din cele 4 astfel de unități care au intrat în cursul lunii trecute în dotarea strategică de protecție civilă a IGSU, prin eforturile conjugate ale societății civile, mediului privat și ale guvernului.

unitate mobila Ploiesti
Sursă imagine: DSU România/Facebook

 

„În contextul dezvoltării capacităților operaționale și de gestionare a situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2 și ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul coronavirus în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în data de 9 iulie 2020, prima unitate de terapie intensivă mobilă, ajunsă de curând în dotarea IGSU, a fost operaționalizată în curtea spitalului anterior menționat”, transmite DSU.

Sursa citată precizează că ieri, 13 iulie, pe secția de ATI din cadrul unității de terapie intensivă mobilă erau internați 5 pacienți, 4 dintre aceștia fiind intubați.

„Pe parcusul celor doar câteva zile de la intrarea în funcțiune, numărul pacienților cărora li s-au acordat îngrijiri a variat, funcție de necesități, fiind chiar de 11 la momentul amplasării și implicit punerii în funcțiune, când capacitatea maximă de internare pe secția de terapie intensivă a spitalului a pacienților în stare gravă atinsese pragul critic”, informează Departamentul pentru Situații de Urgență .

La acest moment, personalul medical este format din 4 cadre de specialitate ATI, 3 rezidenți cu specialitatea ATI și 1 specialist ATI detașați din Timișoara și Sibiu, spitalul din Ploiești neavând personalul necesar pentru a asigura funcționarea adecvată a unității mobile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe