Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Uniunea Europeană a autorizat remdesivir ca tratament pentru formele grave de COVID-19

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu vineri, 3 iulie 2020, ora 17:09

Vineri, 3 iulie, oficialii de la Bruxelles au anunțat autorizarea în procedură accelerată a remdesivirului pentru tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19, făcând din această substanță primul tratament împotriva noului virus.

Anunțul vine la o săptămână după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și-a dat aprobarea asupra medicamentului produs de către compania Gilead Sciences pentru a fi utilizat la adulții și adolescenții de peste 12 ani cu pneumonie și care necesită suport de oxigen, anunță Reuters.

De asemenea, autorizarea vine la numai câteva zile după ce compania producătoare a acestui antiviral a anunțat că alocă aproape toată producția medicamentului către Statele Unite în următoarele trei luni, provocând îngrijorare referitor la disponibilitatea remdesivirului în celelalte țări de pe glob.

"Nu vom precupeți niciun efort pentru a asigura tratamente eficiente sau vaccinuri împotriva coronavirusului", a declarat Stella Kyriakides, comisarul UE pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Comisia Europeană a anunțat miercuri, 1 iulie, că se află în negocieri cu Gilead pentru a obține dozele de remdesivir necesare celor 27 de state din cadrul Uniunii Europene.

Citește și: 

Studiu: un medicament eficient împotriva unei enzime a virusului SARS-CoV-2

Studii clinice relevante pentru tratamentul COVID-19

Etichete: remdesivir tratament covid-19 Gilead Sciences

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.