Newsflash
Știri

UPDATE: Care este starea bărbatului din Gorj confirmat cu COVID-19

de Florentina Ionescu - feb. 27 2020
UPDATE: Care este starea bărbatului din Gorj confirmat cu COVID-19

Recent, ministrul Sănătății, Victor Costache, a dat publicității detalii despre primul caz de coronavirus confirmat oficial în România. Autoritățile au dat câteva detalii și despre starea lui de sănătate.

UPDATE 28 februarie

Potrivit buletinului informativ de astăzi, emis de Grupul de Comunicare Strategică de la noi din țară, starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19) și aflat în carantină la Institutul „Matei Balș” din București este bună. În continuare el nu prezintă simptome caracteristice infectării cu acest virus. Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total de restul pacienților din unitatea medicală.

În România, până acum, este confirmat un singur caz de infectare cu noul coronavirus, pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative, anunță experții din Grupul de Comunicare Strategică. În acest moment, 182 de persoane se află în carantină la noi în țară, iar 8.231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

pacient roman confirmat coronavirus

Bărbatul despre care este vorba este originar din județul Gorj. El a fost depistat pozitiv cu infecția cu noul coronavirus (boală numită de experți COVID-19). Aseară el a ajuns la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, din București. 

Transportul bărbatului s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane. Bărbatul care a contactat noul coronavirus a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj, dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului. 

Citește și: Primul caz de coronavirus confirmat oficial în România

În timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară). El a fost predat personalului Institutului „Matei Balș” și va rămâne izolat complet de restul pacienților. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice.

informare

Potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului Sănătății, bărbatul este în stare bună și nu prezintă simptome specifice. El este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic.

Totodată, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș sunt în lucru un număr de 17 probe biologice.


Notă autor:

Sursa foto: rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe