Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UPDATE Încă patru medici de la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, diagnosticaţi cu coronavirus

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 24 martie 2020, ora 14:25

Alţi patru medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe au fost diagnosticaţi cu COVID-19, numărul total al acestora ajungând la cinci.

UPDATE, MARȚI, 24 MARTIE

Conform datelor raportate către Institutul Național de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID-19, după cum urmează:

 • medici (27 din Suceava),
 • 45 de asistenți medicali,
 • (30 din Suceava),
 • 14 infirmieri (13 din Suceava)
 • și o îngrijitoare.

Potrivit unui comunicat de presă, secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri, rămân în carantină și s-a făcut decontaminarea spitalului.

medici infectati coronavirus

„Din păcate, ceea ce nu ne doream niciunul dintre noi s-a confirmat astăzi. Patru dintre cele 18 teste ale angajaţilor de la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe au venit pozitive, semn că aceştia sunt infectaţi cu coronavirus. Numărul total al cazurilor confirmate la Spital ajunge astfel la 5”, a precizat managerul spitalului, András Nagy-Róbert, în comunicatul citat.

Alte 20 de rezultate venite duminică seară au fost toate negative pentru personalul medical aflat în carantină în secţiile de obstetrică-ginecologie, neonatologie și bloc naşteri.

Aceştia vor rămâne în carantină până la examinarea tuturor persoanelor internate în cele trei secţii.

Datorită rezultatelor pozitive ancheta epidemiologică va fi extinsă și continuată.


„Prin prezenta vă informăm asupra faptului că în cursul zilei de ieri şi azi (22 şi 23 martie 2020) la 38 de angajaţi ai spitalului au fost efectuate teste COVID-19. În urma testării, alte 4 cazuri au fost confirmate. La acestea se mai adaugă primul cadru medical infectat cu noul coronavirus, al cărui rezultat pozitiv a reieşit ieri, 22 martie”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit acestuia, măsurile luate în cursul zilei de luni, şi anume, carantinarea secţiilor de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi a Blocului de naşteri, rămân valabile în continuare.

„Supravegherea medicală a pacienţilor internaţi continuă cu personalul ce se află pe secţiile de mai sus. Datorită rezultatelor pozitive, ancheta epidemiologică va fi extinsă şi continuată”, a mai spus András Nagy-Róbert.

Conducerea spitalului a anunţat duminică că un angajat al instituţiei, revenit din concediu din Austria, a fost diagnosticat cu COVID-19, astfel, 60 de persoane, 39 de pacienţi şi 21 de cadre medicale, au fost carantinate în cele trei secţii menţionate.


Sursă imagine: Pixabay

Etichete: covid-19 Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe persoane diagnosticate cu coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.