Newsflash
Știri

UPDATE Niciun caz confirmat de coronavirus în România: 69 de persoane în carantină

de Dorina Novac - feb. 26 2020
UPDATE Niciun caz confirmat de coronavirus în România: 69 de persoane în carantină

Până în prezent nu există niciun român confirmat cu COVID – 19. Astfel, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 sunt monitorizate la domiciliu, informează Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE: Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până la ora 16:00 nu a fost confirmat niciun caz cu COVID-19. Astfel, 69 de persoane se află în carantină și 4818 sunt monitorizate la domiciliu. 

Potrivit sursei citate, la Institutul Matei Balș sunt în analiză 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat cu coronavirus de autoritățile italiene.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, cu privire la coronavirus. Cele mai multe apeluri (44) sunt din București.

„Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo. Iar pentru informații utile, le recomandăm să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență”, arată Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, fiind cercetate 4 persoane.

În legătură cu achiziția de echipamente specifice, în această dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice.

În regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe